Markisecenter

markilux-logo

Markiser

Herunder har du mulighed for at udforske vores forskellige typer af markiser og få direkte adgang til hver enkelt markismodel. Vores markiser bliver altid skræddersyet i den fineste kvalitet og med et elegant, moderne design. Du er velkommen til at besøge os i Gardin-nyt, eller du kan booke et møde for at få rådgivning, tips og inspiration!

Pergola

Læs mere om Pergola >

Terrassemarkiser

Helkassettemarkiser

Gå til siden Helkassettemarkiser >
Læs mere om Terrassemarkiser >

Overvejer du at købe en ny markise ?

Generelt set findes der fire forskellige typer af markiser: vinduesmarkiser, terrassemarkiser, fritstående markiser og tagmarkiser. Hver type har sin specifikke funktion, som navnet antyder.

Vinduesmarkiser er det, de fleste tænker på, når de hører ordet “markise”, og de er blandt de mest populære markiser. Der er to muligheder at vælge imellem: drop arm-markiser og screen-markiser.

 • Drop arm-markisen er en klassisk vinduesmarkise, der rulles ud og har arme på siderne. Armene er fastgjort til forsiden af det, der kaldes frontprofilen, og lidt nede på hver side af vinduet.
 • Screen-markisen (eller lodret markise) er en markise, der rulles helt lodret ned, ligesom en udvendig persienne. Denne model er særlig velegnet, hvis dine vinduer er høje, eller hvis markisen skal monteres et sted med vindpåvirkning.

Terrassemarkiser er ofte lidt større og monteres vandret over din gårdhave, terrasse eller altan. En terrassemarkise kan udstyres med smart tilbehør som indbygget belysning, terrassevarmer, motorisering samt sol- og vindfølere. Der er fire varianter af terrassemarkiser:

 1. Helkassettemarkise: Markisestof og arme er helt beskyttet af en kassette, når markisen er lukket.
 2. Halvkassettemarkise: Markisen er beskyttet, når den er lukket, men armene hænger nedenunder.
 3. Åben markise: En standardmarkise uden kassette. Markisestof og konstruktion er ubeskyttet, men du kan tilkøbe et beskyttende tag.
 4. Sidemarkise: En markise, der er fastgjort til væggen og rulles ud som en midlertidig skærm på den korte side af terrassen.

Fritstående markiser står på et stativ og er forankret i jorden. Denne type markise består af stellet og to markiser, der er forbundet med stellet. Den er velegnet til terrasser og områder uden passende væg til fastgørelse, som f.eks. over en pool eller en del af haven.

Tagmarkiser monteres typisk over glasudhuse eller glassektioner, der bliver overophedede af solen. Markisen absorberer solvarmen, inden den når glasset, og forhindrer overophedning af vinterhaven.

For at opnå den optimale solbeskyttelse er det afgørende, at markisens længde og bredde er korrekt indstillet.

Bredden bestemmer det maksimale udfald på frithængende markiser; en tommelfingerregel er, at markisens bredde svarer til det maksimale udfald. Hvis du ønsker et større udfald end markisens bredde, er en pergola et godt valg. Kun en pergola kan opnå et udfald, der overstiger bredden. Pergolaen har støtteben i de ydre hjørner, hvilket giver stabilitet og mere plads under markisen. Hvis du har en meget bred terrasse eller et stort vinduesparti, kan det også være en mulighed at placere to markiser ved siden af hinanden for at opretholde stabilitet og funktion.

Tip: En terrassemarkise, der er monteret over en terrasse, bør strække sig ca. 50 centimeter ud over det område, der skal skygges, for at sikre tilstrækkelig solbeskyttelse.

En terrassemarkise bliver typisk fastgjort på væggen over et vindue, en terrassedør eller et glasafsnit. Derfor er det essentielt at afdække om der er passende materialer til at montere den. Hvis dette ikke er tilfældet, kan markisen også blive monteret i tagspærrene.

 • I hvilken retning befinder vinduet eller terrassen sig? Markiser, der bliver monteret mod syd, er generelt mere udsatte for sol, vejr og vind. Derfor kan det være en fornuftig idé at anskaffe en kassettemarkise, som bedst beskytter dugen mod vind og vejr, når den er lukket.
 • Hvor højt skal markisen placeres? Døre og vinduer under markisen skal have tilstrækkelig plads til at kunne åbne frit. I Danmark åbner både vinduer og døre normalt udad, så husk at tage højde for dette, når du bestemmer, hvor højt over døren eller vinduesrammen markisen skal monteres.
 • Vindsensor og automatisering? Hvis markisen er installeret et sted, der ofte udsættes for vind eller barske vejrforhold, kan en vindsensor med motor og automatisk styring være en værdifuld investering. Udover at sikre at markisen ikke bliver revet ned af vinden, sørger den også automatisk for at folde markisen ud, når solen skinner, selv når du ikke er hjemme. Dette hjælper med at holde dit hjem køligt og behageligt, selv på solrige sommerdage.

Det afgørende ved installationen af markiser er, at markisen er solidt fastgjort og at installationen er udført professionelt. Derfor anbefaler vi altid, at du overlader monteringen til en af vores erfarne markisemontører. Når du anskaffer markiser fra Markilux Markisecenter, bliver de skræddersyet til dine mål.. Dette sikrer dig et vellykket resultat helt fra begyndelsen.

Vi er her for at hjælpe! Hvis du overvejer at investere i en ny markise, er du altid velkommen til at kontakte os først. Du kan komme i kontakt med os i butikken, eller du kan booke et møde for at få rådgivning, tips og inspiration!

Ved valg af mellem forskellige alternativer før køb er det nødvendigt at sammenligne leverandørernes kvalitet og leveringsevne samt konstruktionens robusthed og det materiale, der anvendes til markisen.

Evaluer markiseleverandøren

 • Kan de dokumentere levering af kvalitetsprodukter til tidligere kunder?
 • Har de referencer med lignende solafskærmningsløsninger?
 • Kan de tilbyde markiser fra producenter med ensartet høj kvalitet, der leverer både stilfulde og robuste konstruktioner

Hvordan er markisen konstrueret, og hvilke materialer anvendes?

Det er vigtigt at sikre, at markisen er fremstillet af det mest velegnede materiale til det skandinaviske klima. Det danske klima udsætter både konstruktion, motor og stof for temperaturvariationer, vind, regn og fugt. Dette stiller høje krav til både markisens konstruktion og kvalitet.

Det anbefales derfor at undersøge, hvor solid konstruktionen er, da en mere robust konstruktion giver længere levetid.

Konstruktion af foldearme

For at en markise kan opretholde sin funktion og udseende over tid er udformningen af foldearmene afgørende. De skal være stærke og holdbart konstruerede for at bevare deres funktion i hele markisens levetid. Dette er især vigtigt for større markiser.

 • Foretræk altid aluminium

Kvalitetsmarkiser er lavet af aluminiumsprofiler og støbte aluminiumskomponenter, hvilket gør dem både holdbare og lette. Hvis profilerne er lavet af plastik (en billigere løsning), vil konstruktionen ikke være nær så robust. Nogle gange er profiler og foldearme lavet af stål, hvilket er billigere, men også meget tungere og langt mindre elegant end aluminium.

Fjedring af foldearmene

Inde i foldearmene er der fjedre, der strækker markisedugen. Disse fjedre kan være lavet af forskellige materialer. For maksimal holdbarhed anbefales det normalt at vælge en markise med kæder eller bændler over foldearmenes led.

 • Materiale til markisedug

Dugen er af naturlige årsager den mest udsatte del af en markise, så det er ikke en god idé at gå på kompromis med kvaliteten her. Markisedug er typisk fremstillet af polyester eller akryl. Polyester er billigere, men akryldug falmer mindre og holder bedre over tid.

Vores duge er af højeste kvalitet og fremstilles altid af 100 procent spundet farvet polyester, hvilket betyder, at stoffet ikke falmer i solen. De er også solidt imprægnerede for langvarig beskyttelse mod snavs og fugt.

At afgøre om man skal vælge en motoriseret markise eller en med manuelt betjening er selvfølgelig et spørgsmål om økonomi. Men det er også et spørgsmål om bekvemmelighed.

En markise kan være relativt tung at trække ind manuelt. Hvis solafskærmningen skal være aktiv for at opretholde et specifikt indeklima, kan det også være en fordel at have sol- og vindfølere aktiveret. Disse sensorer folder automatisk markisen ud i sollys og trækker den ind i tilfælde af skyer, vind eller regn.

Holdbarheden af din markise afhænger i stor grad af konstruktionens kvalitet og de anvendte materialer. Som nævnt tidligere, er en aluminiumskonstruktion at foretrække, ikke mindst fordi den er modstandsdygtig over for rust. Selvfølgelig spiller markisens levetid også en rolle i forhold til, hvordan du vedligeholder den. Med korrekt vedligeholdelse kan både din terrassemarkise og vinduesmarkise bevare deres funktionalitet og udseende i op til 15 år.

Hvordan forlænger jeg levetiden på min markise?

 • Brug beskyttende tilbehør. Mange af vores markiser fås som fulde eller halve kassetter, der beskytter både dug og foldearme, når markisen ikke er i brug.
 • Du kan også beskytte markisen yderligere ved at anvende et beskyttende tag. Fold markisen ind, når det er blæsende, regnfuldt eller snevejr.
 • Udfør regelmæssig og simpel vedligeholdelse. Tjek for eksempel om markisen skal smøres jævnligt (dette fremgår af markisens brugsanvisning).

Bestil Markisebusen

Vi kommer gerne ud til dig og rådgiver dig om dit Markisevalg og giver et tilbud. Vedhæft gerne billeder af din terasse. Og send os en besked.